První týden

První týden byl rozjezdový, zaměřený hlavně na utváření nově vzniklého malého kolektivu. A jak se to dělá? Ve všech předmětech ano, ale nejlepší jsou mimolavicové aktivity.

Proto jsme hned v úterý vyrazili do Tipsport laguny. Žádné závody, plavání, prostě řádíme na tobogánech, skluzavkách, hrájeme hry v malých bazénech, kde všichni stačíme.

Ve středu byl program opravdu hodně nabitý. Po dopoledním vyučování máme angličtinu s Lenčou a Jančou venku, spousta her a zábavy. Po svačince pod pergolou vyrážíme na bowling. Partička se tmelí i při sportíku. Zdravé sportovní klání holky proti klukům dopadlo vítězně jen o fous pro kluky. Žádné smutnění u poražených, všichni se s radostí přesouváme na dětské hřiště u Lokotky a pak na večerní grilovačku na zahradu. Zbývá čas i na hry s míčem. Všichni už mají připravené pelíšky, protože noční hra je připravena s přespáním ve třídě a herně. K večernímu programu se přidal Péťa a Vítek, bratři Adélky, přišel nám pomoc i Ondra, který s námi jezdí na Jasanku a Tomíkovo maminka. Čas do tmy si krátíme míčovými hrami. S příchodem tmy si Indiáni vyrazili do lesa prověřit svůj sluch. Po svíčkami osvětlené lesní cestě děti poslouchaly zvuky zvířat, které si měly zapamatovat. Normální Kimovka. Stezkou prošli všichni samostatně, i ten, který se v počátku trochu obával. Po večerní hygieně jsme všichni únavou padli a okamžitě spali až do rána. 

Protože jsme v učení napřed, můžeme si dovolit vyrazit ve čtvrtek do Prahy na tělocvik do Tobogánového parku. Paráda, celé dopoledne v pohybu. Pro velký úspěch ještě do konce školního roku zopakujeme !

V pátek proběhla normální výuka v jednotlivých ročnících. Čtení, psaní, matematika, geometrie, čeština a vlastivěda. Všichni jsou šikovní, téměř všichni velmi dobře samostatně pracující.