Poohlédnutí

Za malinkou pauzou se opět chlubíme dalšími aktivitami. V lavicích se pracuje dle zajetého reřimu z minulých let. Práce je trochu náročnější, přibylo čtvrté oddělení. Proto jsme povolali posily do našeho týmu. Zuzku Augustýnovou, Janinu Vackovou, Petru Pšeničkovu a Zuzkou Kačerovskou Gurtlerovou. Nové děti si velmi rychle zvykly na náročnější organizaci, ale  "co tě nezabije, to tě posílí", všichni jsou vedeni k velké samostatnosti a o to větší zodovědnosti za svoji práci.

Na rozjezd jsme navštívili jako takové malé goučko Toboga park v Praze. Nové děti zapluly mezi ostatní s nevídanou rychlostí.

Mikroprojekt "Nebojte se doktorů a nemocnic" seznámil děti s chodem v nemocnici, proč se nemusí bát doktorů. Děti si poslechly srdíčko, "udělaly odběry", "dostaly kapačky", zopakovaly "anatomii lidského těla". Děkujieme babičce Aničky.

V září jsme začali dlouhodobý projekt Babočka bodláková. Pozorování vývoje motýla až k samotnému vypuštění do volné přírody děti hodně zaujalo, pobavilo i poučilo.

Ke státnímu svátku jsme celý den věnovali sv. Václavu s výhledem návštěvy Tetína.

Tradičně proběhla návštěva knihovny, prvňáci se těší na novou průkajdu, neboť se stali členy městské knihovny.

Výuka plyne na plné obrátky, nová písmenka, nové početní hlavolamy, nové informace ve VL a PŘ, zábavná hudebka s Janinou, stejně tak angličtina se Zuzkou. Nevím, jestli je zábavná i čeština s Petrou pro třeťáky a čtvťáka, ale v každém případě to není klasická češina, kdy se hodně píše. Pracují s interaktivními pomůckami, tak snad to kuci dávají

 

Veškerá fotodokumentace z posledního období je na facebooku